whole.earth.nature

_whole.earth.nature_ gaat op reis en neemt mee

14 maart 2023

De droom van whole.earth.nature om vrij te zijn te staan waar ze maar willen. Om niet over de gebaande paden te hoeven gaan en in het wild te kunnen kamperen.

Eigenschappen waar de tent aan moest voldoen:

  • Snel op te zetten
  • Geen gedoe met losse stokken of haringen
  • In de lengte op de auto slapen.
  • Extra leefruimte om de auto (gekozen voor een voortent)

_whole.earth.nature_ gaat op reis en neemt mee

Direct een voordeel van een daktent, wij begonnen ons avontuur met een Daewoo Tacuma, maar gingen over op een Skoda Yeti. De tent kon gemakkelijk over gezet worden. Voor ons een groot voordeel van de Sheepie Jimba Jimba, het is een universele tent die op veel auto’s te plaatsen is. Na een aantal proef kampeer trips o.a. in België waren we volledig overtuigd van de daktent!

Het jaar brak aan waarin we onze mini SUV kregen, een echte adventure auto waar de daktent volledig tot zijn recht kwam. De Skoda Yeti die genoeg kan trekken en ook op minder begaanbare plekken kon brengen om lekker te kunnen gaan staan en genieten. Het jaar brak aan om ons avontuur naar Zweden te gaan plannen! De Jimba Jimba hadden we al in België uitvoerig getest, hij beviel super goed! Voor de reis naar Zweden waren we op zoek naar een klein beetje extra comfort/ leefruimte. Een bezoekje aan de showroom in Baarn van Daktent.nl bracht ons op het idee om een voortent te kopen. Een voortent met zijvlakken die je ook open kan zetten, waardoor het functioneert als luifel en daarmee je je leefomgeving alleen maar verder uitbreidt. We twijfelde over een binnentent maar besloten om de daktent op de proef te stellen en vooral een goede slaapzak, wollen deken en schapenvachten mee te nemen. Zweden here we come!

_whole.earth.nature_ gaat op reis en neemt mee

Zweden in Augustus

Eenmaal in Zweden aangekomen was het regenachtig en winderig, direct een goede test voor de daktent. We verbleven in de buurt van Ljungby GPS locatie = 56*45´49.9”N 13*24’27.4”E

Een leuke plek om met je daktent te verblijven, het was niet heel extreem qua terrein maar de auto kon mooi staan, er was een vissershutje om droog te kunnen zitten met een kampvuur plaats. Er was zelfs een mogelijkheid om te kunnen vissen. De plek was heerlijk dus hier verbleven we 3 nachten. Op de weg naar boven deden we nog twee mooie plekken aan in het wild,
GPS locatie =61*23’28.2”N 14*06’15.1”E
GPS locatie =64*03’06.5”N 15*20’44.4”E

Vervolgens hebben we de Vildmarksvägen ook wel de wildernis route genoemd gereden. Deze route begint in Strömsund en gaat dan langs de sami dorpen, de vlakte, Klimpfjäll via Vilhelmina dan weer terug naar Strömsund. De eerste stop was de Nordic husky farm deze zit op de Bjornvagen dit is eigenlijk de oude echte wildernis route. Deze route word niet als de echte wildernis route op de kaart gezet. Wat eigenlijk raar is want het is de enige weg die nog onverhard is met ongerepte natuur, zodra je deze weg af bent volg je eigenlijk een geasfalteerde weg hellemaal rond. Rendieren spotten gegarandeerd;)

Daktent conclusie in Zweden

Overal was het een groot succes om met de daktent naar Zweden te gaan! De Jimba Jimba is een huis op wielen, met de voortent maakte we onze leefruimte net wat groter. Het fijne aan een daktent vonden wij de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. De Jimba Jimba is een lengteslaper, hierdoor blijft de tent binnen de kaders van de auto, wat wij prettig vonden als we ergens in het wild stonden.

_whole.earth.nature_ gaat op reis en neemt mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl