Daktent op aanhanger

Het meest plaatsen wij daktenten op auto's, maar we zien ook steeds meer dat mensen hun eigen aanhanger of bagagewagen willen ombouwen tot daktentrailer.

Een daktenttrailer is een ideaal kampeermiddel. Heeft u zelf al een aanhanger, neem deze dan mee aan het bezoek aan onze daktentshowroom. Heb je nog geen aanhanger kom dan kijken naar onze speciaal ontworpen daktentrailer.

Daktent aanhanger Jazz

Eigen aanhanger ombouwen

Indien je zelf al een trailer of aanhanger hebt zijn er verschillende mogelijkheden om deze om te bouwen tot tenttrailer.

Er moet wel rekening worden gehouden met een aantal zaken. Check de hoogte van de trailer. Het laddertje kan altijd ingekort worden, maar het is goed om te beseffen dat daktenten met een overhang boven het trappetje niet ideaal zijn. Je moet dan elke keer bukken om in de tent te klimmen. Ook adviseren we om minimaal 2 uitzetpoten te monteren, zodat de trailer niet naar achter helt als deze los staat van de  auto.

Het belangrijkste is dat de trailer groot en stevig genoeg is om een daktent te kunnen dragen. 2 dakdragers overdwars zou fijn zijn. We kijken met alle liefde even mee.

Daktent trailer aanhanger

Onze daktent trailer

Heb je zelf geen aanhangwagen en zoek je een speciale aanhanger voor een daktent?

Wij hebben de meest ideal daktentaanhanger ontwikkeld. De Daktent.nl daktenttrailer. De daktenttrailer is een enkelassige gesloten ‘offroad-look’ bagagewagen met afsluitbare, spatwaterdichte deksel. O.a. is de aanhanger voorzien van een extra verstevigde dakrail en is de deksel voorzien van versterkte gasveren, die aan de binnenzijde extra ondersteund worden met een verstevigingsplaat. Hiermee wordt het draagvermogen van de deksel verhoogd tot 250 kg, zodat er nagenoeg elke daktent op gemonteerd kan worden.

Meer info

Daktenttrailer