Alu-Cab daktent en luifel

Alu-Cab is gepassioneerd door het leveren van hoogwaardige, innovatieve voertuigaccessoires en -conversies. Met vele jaren ervaring zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van aluminium canopy’s, daktenten en luifels. Het bedrijf is van oorsprong bekend door de aluminium canaopy’s (bakken achter op een pick-up), vandaar de naam Alu-Cab, maar sinds enige jaren hebben ze hier ook de daktenten en luifels aan toegevoegd.

De focus van Alu-Cab is vanaf het begin gericht op producten voor overlanding (vehicular wildernis travel), dit vereist dat ze producten ontwerpen en bouwen die licht, sterk, duurzaam en functioneel zijn. Hun visie is dat de producten moeten presteren in afgelegen regio’s, in vaak zeer zware omstandigheden.

Trouw aan de naam Alu-Cab bouwen ze de meeste van hun producten op uit aluminium. Het is een prachtig metaal om mee te werken, het is sterk maar erg licht, het gaat lang mee en corrodeert niet. In veel gevallen gaan de producten langer mee dan het voertuig waarvoor ze worden gebouwd. Werken met aluminium vereist speciale vaardigheden, dus hebben ze een aantal zeer bekwame vakmensen in dienst.

Alu-Cab Logo daktent

Alu-Cab impressie filmpje

Alu-Cab Gen 3 daktent Foto’s

Alu-Cab luifel Foto’s

Alu-Cab daktent in Nederland kopen

Daktent.nl is officieel Alu-Cab dealer en heeft al vele combinaties mogen opbouwen van dit prachtige merk. Zie de foto’s voor enkele voorbeelden. in onze showroom staat in principe standaard een aluminium Gen 3 daktent van Alu-Cab opgesteld.

Alu-Cab Gen 3 handleiding

Alu Cab op dakdragers

Gen 3 montage op dakdragers

De Gen 3 van Alu-Cab kan gemonteerd worden op dakdragers. Het beset is om dakdragers te hebben waar een m8 bout aan de bovenzijde ingeschoven kan worden. denk hierbij aan de Alu-Cab dakdragers of de Eezi-Awn dakdragers.

Zorg voor minimaal 2 (liefst 3) dakdragers voor de ondersteuning van de Gen 3 daktent.

Bevestiging Alu-cab Gen 3 daktent

Gen 3 montage op pick-up canopy

De Gen 3 van Alu-Cab kan ook gemonteerd worden op de canopy van een pick-up. De Canopy moet minimaal 150 cm lang zijn. Het kan zijn dat de daktent aan de achterzijde iets uitsteekt.

Zorg voor minimaal 2 (liefst 3) dakdragers voor de ondersteuning van de Gen 3 daktent op de canopy.

Daktent AluCab

Alu-Cab Gen 3 opzetten

De Gen 3 van Alu-Cab kan is zeer eenvoudig op te zetten.

Uitklappen
Zorg ervoor dat de auto ongeveer waterpas staat en zet de handrem erop. Open de klemmen aan de achterzijde van de daktent en geef de bak een duwtje omhoog. De daktent ontvouwd zich dmv gasveren. Zet het uitzetluifeltje aan de achterzijde open dmv 2 uitzetstaafjes (beetje buigen).

Inklappen
klap als eerste het uitzetluifeltje in, zet het elastiek op z’n plek en trek aan de band de kap naar beneden. Doe dit een beetje rustig zodat het doek vanzelf in de schalen valt. Sluit de klemmen en je bent klaar om te gaan.