Daktent Breedteslaper

Een breedteslaper daktent klapt bij het opzetten naar de zijkant (aoms achterkant) van de auto, het trappetje om boven te komen staat ongeveer 1.5 meter van de auto af en dient tevens als ondersteuning van het uitklapgedeelte. Je ligt in de breedterichting op het dak van jouw auto. Bij de breedteslapers is de lengte van het pakket op de auto de breedte van het matras. De breedte van het pakket is de breedte van jouw autodak (eventueel kleine oversteek) en klapt 2 x zo groot open, waardoor je in de meeste gevallen een lang matras hebt.

Wil je geen ruimte naast de auto gebruiken, bijvoorbeeld als je op parkeerplaatsen tussen andere auto’s overnacht, kies dan voor een lengteslaper, hier klapt de daktent omhoog en niet naar de zijkant van de auto.

Welke type daktent geschikt is voor jouw auto is onder andere afhankelijk van de afstand tussen de voorste dakdrager en de openstaand achterklep. We hebben de Daktent Check-tool ontwikkeld zodat je het eenvoudig zelf kan opmeten. Ook kun je hier zoeken op automerk en type.

Voorbeelden van breedteslaper daktenten