Campings verlengen naseizoen om verloren voorseizoen te compenseren

Door de verplichte sluiting in het voorseizoen zijn campingeigenaren inkomsten misgelopen. De topdrukte in de zomer was geweldig, echter heeft dit nog niet alles goed gemaakt volgens veel campingbeheerders. Om deze reden kiezen veel campings ervoor om het naseizoen te verlengen. Onder andere blijven de (verwarmde) sanitair gebouwen langer open dan gebruikelijk in het naseizoen.

Ook wij merken dat er meer vraag is naar kampeermiddelen in deze periode. Een daktent is immers een ideaal kampeermiddel voor de winterse nachten. Je ligt hoog en daardoor heb je geen last van optrekkende grondkou. Daarnaast zijn er verschillende oplossingen om de nacht goed door te komen. Naast een goede slaapzak bestaat er in veel gevallen de mogelijkheid om een winterhoes of een thermo-binnentent in de daktent te monteren, zodat de binnentemperatuur van de daktent ca. 5 graden hoger is dan de buitentemperatuur.

Condensvorming
Grootste probleem van koude nachten is de condensvorming aan de binnenzijde van het tentdoek en aan de onderzijde van het matras. In de meeste gevallen liggen de matrassen namelijk rechtstreeks op de bodemplaat van de daktent, waardoor transpiratie- en condensatievocht onder het matras kan aanslaan en er dus een deels nat matras ontstaat. Indien zich dit langdurig voordoet ontstaat een ideale voedingsbodem voor schimmel. Een oplossing is een anti-condensmat. Deze matten bestaan uit kleine stevige haartjes en zorgen ervoor dat het matras altijd een klein stukje van de bodem gelift is. Hierdoor ventileert de onderzijde van het matras continue, wat zorgt voor een fris, maar vooral droog matras. Ondanks dat dit een goede oplossing is adviseren we om zoveel mogelijk door te luchten.

Kortom, winterkamperen is heerlijk, maar dan wel met de juiste voorbereiding en toebehoren 🙂

Kamperen naseizoen

Voordeel: lekker rustig

Discovery 2 daktent T-Top

Bij het kampvuur

campwerk daktent toyota landcruiser paard

Beleef het kamperen