opslag daktent
Inspired by:

Daktent Opslaan

22 september 2022

Het seizoen zit er weer op. De daktent kan van het dak en kan opgeborgen worden. De opslag is eenvoudig zelf te regelen, hieronder een aantal tips and tricks.

Hardcover daktent opslaanHardcover daktent opslaan
Voor de hardcover daktent adviseren wij om hem plat op te slaan of op te hangen in een katrolsysteem. Kan dat niet dan adviseren wij de daktent op de korte of lange zijde recht op te zetten tegen een muur. Van belang is wel dat er een foam plaat of een schuim blok onder gelegd word en er tussen de muur en de hardshell natuurlijk ook bescherming wordt aangebracht om krassen te voorkomen. De zijkanten zijn meestal niet recht maar afgerond. Zorg ervoor dat er bevestigingspunten aan de muur zijn dan kan je de daktent met een spanband vast aan de muur zetten. Een mooie oplossing is ook de daktent opslagstandaard.

Daktent ophangsysteemSoftcover daktent opslaan
Voor de softcover daktent adviseren wij om deze aan het plafond te hangen via een katrolsysteem. Lukt dit niet dan kan je hem op de scharnierzijde neerzetten dan staat hij stabiel. Wil je ruimte besparen dan kun je hem ook op de korte zijde zetten. In beide gevallen is het van belang om er een foam plaat of een schuim blok onder te leggen. Wij adviseren bij een softcover daktent om de zijde die normaal op de auto ligt tegen de muur aan te zetten. Een mooie oplossing is ook de daktent opslagstandaard.

Wij adviseren om altijd te zorgen voor bevestigingspunten aan de muur dan kan je de daktent met een spanband vast aan de muur zetten.

Beste plek om de daktent te stallen
Daktent standaardBeste plek om een daktent neer te zetten is een ruimte die droog is, niet te veel temperatuur schommelingen heeft en dat er geen muizen of andere ongedierte bij kunnen komen. Heb je toch een ruimte waar de temperatuur varieert en/of ook vochtig is. Dan adviseren wij de matras uit de tent te halen en die in huis op een droge plek op te bergen. En daarnaast zakjes van dry bag in de tent te leggen. De speciale klei in de kenmerkende gele zak heeft een poreuze structuur welke het vocht uit zijn omgeving aantrekt en opslaat. DRY-BAG® is herbruikbaar, bij verhitting van de klei in een oven of simpelweg op de radiator verdampt het vocht en is DRY-BAG® weer gereed voor gebruik.

Onderhoud aan mijn daktent

  • Maak de daktent en met name de fly (doek aan de bovenkant) schoon met lauw water en laat de daktent goed drogen.
  • Haal het matras eruit, klop de anti-condensmat uit of zuig deze met een stofzuiger schoon.
  • Heeft jouw daktent een telescoop ladder, zorg ervoor dat deze niet nat ingeschoven is.
  • Zitten er gaten in de cover (afdekzeil)? Voor beschadigde PVC-covers bestaan er speciale reparatiesetjes.
  • Zitten er scheurtjes of winkelhaken in het tentdoek? Voor katoenen doek zijn zelfklevende reparatiestrookjes te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl