Daktent opzetten

Een daktent opzetten gaat redelijk eenvoudig. Er zijn veel verschillende modellen, met allemaal een eigen instructie.

Globaal gezien zijn er twee types daktenten. Een klaptent, welke dichtgevouwen wordt en een daktent welke als het ware het hele matras al op het dak heeft liggen waarbij de daktent alleen maar omhoog gaat bij het openzetten.

De klapdaktenten hebben altijd een losse hoes (softcover). Deze hoes zit tijdens transport over de dichtgeklapte daktent heen. De ene zit vast met een rits, de ander gebruikt een spanband of elastiek met eventueel clips. In onze showroom zijn verschillende daktenten en hoezen te bekijken.

De tenten welke omhoog uitklappen hebben soms een harde kap (hardcover) en soms een hoes. Elke daktent is binnen enkele minuten opgezet en ingeklapt.

Overland Daktent
Voorbeeld van een klapdaktent


Voorbeeld van omhoogklappende daktent

Klapdaktent uitklappen

Verwijder de hoes
Per merk worden er verschillende hoezen gebruikt. Sommige werken met een rits rondom, andere een spanband, maar ook elastiek met clips worden gebruikt. Leg de hoes achterin de auto zodat deze niet wegwaait.

daktent opzetten

Gebruik de trap als hefboom
Ontgrendel de trap en schuif deze iets naar buiten. De trap fungeert als hefboom. Met een simpele snelle beweging klapt de tent open.

Zet de ladder op de grond
Vergrendel de ladder op de hoogte van de auto. Zet de ladder in een positie van 5 tot 10 graden. De ladder van een klapdaktent is de ondersteuning van het uitgeklapte deel.

Daktent uitklappen

Omhoog draaien
Er zijn daktenten met een handel welke je omhoog draait, bijvoorbeeld de Maggiolina.

Omhoog klikken
Daktenten welke niet met een slinger werken worden opgezet door een stang uit te zetten. Ook zijn er elektrische varianten op de markt, bijvoorbeeld de Outback Electric.

Met gasveren
Diverse modellen werken met gasveren. Klip los en de bak openduwen. Inklappen gaat dmv trekken aan een koord.