Dare To Be Different 140L

Deze daktent kenmerkt zich door zijn volledig overkapte ingang waarbij er een mogelijkheid is om aan de onderzijde van de daktent een ondertent te ritsen.

Citroen C-Crosser daktent DTBD 140L
Nieuwe model DTBD 140L daktent

De Dare To Be Different 140L is een zeer complete daktent met droge instap. De droge instap zorgt ervoor dat je de daktent kan uitbreiden met een ondertent.

De Dare To Be Different 140L is breedteslaper dit zorgt ervoor dat het pakket op de auto compact is en dus bijna voor elke auto geschikt is.

De 140L heeft een droge instap, dat wil zeggen dat het een overstek heeft bij de ladder. Dit heeft als voordeel dat je altijd droog je ladder op kan lopen, maar nog belangrijker hier kan je een ondertent onder hangen. De ondertent is er in verschillende hoogtes, waardoor hij op veel auto’s mogelijk is. De ondertent rits je er gemakkelijk aan. Met de ondertent creëer je in een handomdraai heerlijke ruimte waar je uit het zicht, droog en uit de wind kan zitten.
De ondertent heeft naast de gebruikelijke deuren ook ramen zitten, dit zorgt ervoor dat er een lichte ruimte ontstaat (wat wel zo prettig is bij slechter weer).

De DTBD 140L is ook zonder ondertent te gebruiken.

Eigenschappen DTBD 140L 

De 140L is een tweepersoons daktent met een matras maat van 140x240cm

De DTBD daktenten hebben allemaal een dubbeldak systeem, de rainfly zorgt ervoor dat er een extra isolatielaag boven op het reguliere dak ontstaan. Hierdoor blijven de temperaturen in de daktent doorgaans aangenaam (Wanneer je op expeditie gaat raden we toch aan om een kruik mee te nemen, of een extra honcho poncho🙂

Belangrijk voor het onderhoud van elke daktent is ventilatie, wanneer er goed geventileerd wordt ontstaat er minder condens. De 140L kan goed geventileerd worden door de grote ramen aan de zijkant. De uitzetijzers zorgen ervoor dat er een soort luifeltjes bij de ramen ontstaan. Dit zorgt er dan weer voor dat het niet in zal regenen. Hierdoor kan je ook tijdens een regenbui de ramen open laten staan, zodat je goed kan ventileren. Om insecten buiten te houden zijn alle ramen voorzien van muskietengaas.

In de DTBD 140L ligt een 6 cm dik matras. Om het matras heen zit een afritsbare, wasbare hoes van 100% katoen. Standaard zitten er gemakkelijke opberg vakken in de daktent, handig voor je telefoon, e-reader, lampje of andere kampeer spullen.

Accessoires

 • Schuifwand
 • Bagagehangmat
 • Anti-condensmat (dit zorgt ervoor dat er minder condens in de daktent ontstaat)
 • Ondertent deze is er in twee versies, dit zorgt ervoor dat hij bijna op elke auto mogelijk is. De ondertent is inclusief grondzeil(deze rits je erin vast)

Daktent Anti-condensmat / ondermatras
Bij de Dare To Be Different daktenten liggen de matrassen rechtstreeks op de bodemplaat waardoor transpiratie- en condensatievocht onder het matras kan aanslaan en er een deels nat matras ontstaat. Indien zich dit langdurig voordoet ontstaat een ideale voedingsbodem voor schimmel. Welke anti-condensmat het best geschikt is voor uw daktent hangt af van het type daktent. Wij adviseren een 15 mm variant anti-condensmat. De 15mm variant zorgt ook nog voor extra comfort.

Optie extra langere ladder
Standaard wordt de DTBD geleverd met een 230cm lange ladder. Wordt deze daktent op een zeer hoge auto geplaatst (hoger dan 220cm), dan kan er een langere ladder besteld worden (260cm).
Geef tijdens bestelling aan dat u een lange ladder wenst.

Optie ondertent
Bij de DTBD 140L kan een ondertent bijbesteld worden. Selecteer bij het bestellen de juiste maat en eventueel verhoger.

 • 170 cm te gebruiken van 160 tot 180 cm
 • 200 cm te gebruiken van 185 tot 205 cm
 • Ondertentverhoger (is stapelbaar) kunnen bovenstaande steeds met 15 cm verhoogd worden. Deze is te bestellen via deze link.

De ondertent is voorzien van 3 deuren, deze deuren hebben ook no-see-um-mesh deuren. Nieuw: In alle deuren bevinden zich elk 1 PVC raam voorzien van verduistering. De vierde deur is de deur die toegang geeft tot de auto.

De ondertent heeft een losritsbaar PVC grondzeil.

Specificaties Dare To Be Different 140L

 • Tent en flytop (kleur): groen, bruin of zand;
 • Tent (materiaal): 300g canvas (35% katoen / 65% polyester) met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Fly-top (materiaal): 420D 100% polyester Oxford met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Transporthoes (kleur): grijs;
 • Transporthoes (materiaal): PVC (1200D-680g), naden hoogfrequent gelast;
 • Matras: 240cm x 140cm x 6cm (lxbxh) polyester met afritsbare en wasbare hoes van 100% katoen;
 • Ondermatras: 8mm ventilatie ondermatras (Nu standaard)
 • Bodemplaat: hogedruk verlijmde aluminium sandwich plaat met extra versterkingen;
 • Ladder: aluminium telescopisch, standaard 2.3m (2.6m als optie leverbaar);
 • Afmeting in transporthoes: 150cm x 125cm x 38cm (lxbxh);
 • Afmeting opgezet: 310cm x 143cm x 126cm (lxbxh);
 • Gewicht: 61kg;
 • Garantie: 2 jaar.

Specificaties

Merk Dare To Be Different
Type daktent Breedteslaper
Personen 2 personen
Kleur Bruin Groen Zand
Coverkleur Grijs
Cover Soft
Matrasmaat 140 x 240
Binnenhoogte +/- 110cm
Gesloten hoogte +/- 40cm
Gesloten breedte 120cm
Gesloten lengte +/- 140cm
Gewicht -
Laddertype Telescoopladder
Extra luifel Nee
Ondertent Optie
Schoenenzakken Optie
Thermotent Nee

Dare To Be Different 140L - Foto's en media

Reviews van onze klanten

Falco - 24 oktober 2018

Hele fijne, praktische, kwalitatief goede en ruime tent. Wij hebben hem inclusief ondertent en dat bevalt goed, deze ondertent rits je eraan vast en bevestig je in de grond met grondankers. Zonder ondertent is het 5min werk om de tent op te zetten en met ondertent +-15. De tent is aan de bovenkant voorzien van een extra zeil (ik denk tbv UV bescherming), deze maakt bij geringe wind al harde klapperende geluiden, derhalve hebben we deze verwijderd. Tijdens onze vakantie zijn er 2 spangespen, 1spanband(waar je de hoes mee opspant) en 1 rits stuk gegaan. De rits is oneigenlijk gebruikt en is dus aan mijzelf te verwijten, de spangespen en spanband is gewoon iet mindere kwaliteit. Kosten: nooit hoger dan 20, - en ik denk zelfs (nog niet gevraagd) dat dit onder service valt, dat is in ieder geval wel het gevoel wat ik over heb gehouden aan de koop bij Daktent.nl. Wij zijn ZEER tevreden met onze aankoop en met de tot dusver geleverde service!

Peter & Regina - 10 oktober 2018

Praktische en goed ontworpen daktent, makkelijk in gebruik. Het is oneerbiedig gezegd een soort vouwwagen op je dak, je komt aanrijden, zet je auto min of meer waterpas, beschermhoes eraf, ladder uitschuiven en openklappen. Uithouderstangetjes aanbrengen, ondertent eraan ritsen, wat haringen erin en klaar. Een kind kan de was doen. Matras is zeer OK. Paar kleine opmerkingen, uithouderstangetjes aanbrengen vereist wat acrobatiek bij een hoge auto en de ondertent is wat te groot. Later lieten we het grondzeil eraangeritst en dat ging beter. Met een daktent heb je snel aanspraak op de camping, variërend van "wat ontzettend leuk, mag ik binnen kijken?", "wat stoer zo'n daktent op jullie auto", "zo zou ik graag willen kamperen, maar mijn man vind het niks" tot en met "is het niet erg onhandig in vergelijking met mijn camper en kom je wel het laddertje op en af?" Meeste reacties zijn positief. Leuke vakantie gehad, rondje van 4500km door Italië, de daktent DTBD 140 is een aanrader, wel met ondertent voor enige privacy en als het regent.

N. Van houwelingen - 23 mei 2017

Super makkelijk op te zetten. Comfortabel geslapen. Doen we zeker nog een keer.

Maurits Pit - 22 juni 2016

Fijne daktent, zeer gemakkelijk op te zetten en weer in te klappen. Goed slaapcomfort, stevige kwaliteit.

Gert-Jan - 21 mei 2016

Simpel te monteren, simpel in gebruik, goed doordachte constructie overall, stevige ladder en materialen. Prima matras en slaapcomfort. Aanrader.

Stel hier je vraag over de Dare To Be Different 140L

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.