Familie daktent
Inspired by:

Reizen met kinderen in de daktent

1 augustus 2022

Dat daktentkamperen met zijn tweeën prima kan is wel duidelijk. Maar is kamperen in een daktent ook geschikt om met kinderen te doen? Zijn er uitdagingen waar je rekening mee moet houden? Zijn er merken/modellen die geschikt zijn om met kinderen in te slapen?

Reizen met kinderen in de daktent

Familie daktent

Daktent kamperen geeft flexibiliteit die je wellicht met je tent niet altijd voelt. Een daktent staat binnen een paar minuten waardoor men makkelijker rondtrekt in plaats van 3 weken op dezelfde plek blijft staan.

De voordelen op een rijtje

 • Een geweldige ervaring welke ze nooit zullen vergeten!
 • Tent opzetten gaat gigantisch snel, hierdoor hoeven de kinderen zich geen uren zelf te vermaken in de speeltuin, maar staat de tent meestal met 3 minuten klaar om gezellig met zijn alle naar het strand toe te gaan
 • Geen losse campingbedjes en of luchtbedden
 • Veiligheid, de kinderen liggen gezellig samen in de tent
 • Minder spullen in de auto, want de tent ligt op het dak

Uitdagingen van Daktent kamperen met kinderen

 • De ladder; het is zeker geen struikelblok maar het vraagt wat oplettendheid om je kleinere kinderen hierin te begeleiden.
 • Als de kinderen vroeg wakker zijn ben jij het ook…

Geschikte modellen Familie daktenten

2 daktenten op 1 auto

Heb je een Defender 110, een Hilux of een bus waar minimaal 4 dakdragers op geplaatst kunnen worden, dan passen er wellicht 2 daktenten op. Kom naar de showroom in Baarn en laat één van onze adviseurs de auto bekijken.

Tips voor kamperen met kinderen

 • Stop je spullen in bakken. Hierdoor blijft de auto netjes maar nog fijner, alles heeft zijn eigen plek en kan gemakkelijk buiten gezet worden
 • Ga juist rondtrekken met de kinderen. Pak ouderwets de papieren kaart erbij en zet samen de route uit. Zoek samen de mooiste plekjes uit om te overnachten
 • Ga eens een nachtje in het wild slapen, super spannend en leuk om als gezin te doen!
 • Ga op de bonnefooi de vakantie in, kortom met een daktent is er eigenlijk altijd wel plek voor je op een camping. Reserveren is niet perse nodig hierdoor kom je ook de meest bijzondere plekjes terecht.

Foutje gezien of heb je aanvullingen?

We zijn erg benieuwd naar jullie mening. Reageer via onderstaand formulier mocht je vragen of opmerkingen hebben.

1 reactie op “Reizen met kinderen in de daktent”

 1. Emma de Graaf schreef:

  Mijn vriend en ik willen de komende zomer met onze dochter gaan kamperen. Binnenkort willen we een natuurcamping reserveren. Wat een slimme tip om spullen in bakken te stoppen tijdens het kamperen! Dan blijft alles georganiseerd en hebben we meer tijd om samen te genieten. Ik zal dit onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl