Volvo XC70 daktent X-Cover
Inspired by:

De voordelen van een daktent

2 februari 2016

Als je jezelf een buitenmens en een avonturier vindt, heb je misschien een behoorlijke lijst met kampeerspullen. Het is echter onwaarschijnlijk dat je geniet van het slapen op een ongelijk, hobbelende grond. Geloof het of niet, maar er is een makkelijke manier om dit probleem op te lossen, een daktent. Als je niet weet hoe een daktent eruit ziet, ben je niet de enige. Daktenten zullen echter niet lang onopgemerkt blijven, simpelweg vanwege het gebruiksgemak en de mate van gemak die ze bieden.

Comfort en toch de vrijheid

Daktenten zijn precies zoals het klinkt: een tent die gemonteerd wordt op het dak van de auto. Het is echt een geweldige uitvinding, makkelijk in gebruik, toepasbaar op de meeste auto’s en redelijk betaalbaar. Ze gaan namelijk jaren mee. Het hebben van een comfortabele plek om ‘s nachts te rusten, zorgt ervoor dat je een geweldige kampeerervaring hebt, zonder de ergernis van boomstronken en stenen in je rug de hele nacht. Op die manier kunt u genieten van het buitenleven met net dat extra beetje comfort wat je tijdens een vakantie wel kan gebruiken. Het opzetten van een traditionele tent is niet altijd even handig en vergt soms wat tijd. De haringen willen niet altijd even makkelijk in de grond en het opvouwen na gebruik is voor veel kampeerders een crime.

Daktenten zijn een goede vervanger van een grondtent. Ze bieden de vrijheid van een grondtent, maar hebben geen haringen nodig. Daarnaast zijn ze zeer eenvoudig in en uit te klappen en lig je ook nog eens hoog en droog van de grond, zodat je geen last meer hebt van optrekkende kou. Er zijn verschillende soorten daktenten en ook verschillende prijsklasse. De goedkopere tenten hebben meestal goedkoper doek en minder goede ritsen. De duurdere merken zoals bijvoorbeeld Eezi-Awn en La Hussarde hebben katoenen doek dat beter ademt dan de polycotton doeken. Ook heeft elke tent zijn eigen instructies, dus als je een nieuwe tent koopt, laat je goed informeren.

Kortom de daktent biedt tal van voordelen en mocht u er één willen huren of kopen, dan bent u bij de specialist op dit gebied (Daktent.nl) van harte welkom om e.e.a. in de showroom te kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp