Volvo XC90 daktent sheepie Yuna
Inspired by:

Een daktent? Waarom, wat en hoe?

13 september 2016

Af en toe zie je grote auto’s en jeeps met een groot pakket op het dak. Menigeen zal zich afvragen wat dat is? De uitleg is vrij eenvoudig. Vaak gaat het om een daktent en is er iemand onderweg op vakantie of komt terug van vakantie. Vaak wordt een daktent gebruikt als de reis wat langer duurt en u comfortabel en overal kunt overnachten tijdens die reis. In de meeste auto’s is er niet voldoende ruimte binnen voor een matras, dus een daktent is de perfecte oplossing.

Avonturenvakantie met daktent

Volvo XC90 daktent sheepie Yuna

Vroeger waren daktenten vooral populair bij avontuurlijke vakantiegangers die wekenlang door woestijnen en afgelegen gebieden reden en een redelijk comfortabele slaapruimte nodig hadden. Tegenwoordig zie je de daktent steeds vaker op de personenauto verschijnen. Voor de langere (meer dan 3 maanden) reizen worden vaak daktenten uit de hogere prijsklasse gebruikt. Deze zijn goed geïsoleerd, hebben betere matrassen in het pakket en bieden vaak extra comfort door ademend doek en goede ritsen.

De keuze van welke daktent de juiste is, is voor velen niet gemakkelijk. De keuze van aanbieders is redelijk beheersbaar, maar de prijzen zijn heel verschillend. Er zijn ook veel verschillende soorten daktenten. Daktent.nl heeft alle merken daktenten en in de showroom zijn de meeste te vergelijken.

Voor elke auto een passende daktent

Op de meeste auto’s passen dakdragers. Op kleinere auto’s kunnen de dragers een maximale last aan van 50kg. De grotere auto’s vaak 75 kg. Deze aangegeven daklast is heeft betrekking op het rijdend gewicht, stilstaand kunnen er met gemak 2 tot 4 personen in. Er zijn al daktenten vanaf 39 kilogram en om die reden is er voor elke auto waar dakdragers op kunnen een passende oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp