De Goal Zero Yeti 500X is geweldig voor daktent kamperen

In 2020 bracht Goal Zero hun nieuwe accupack op de markt, de Yeti 500X, een middelgrote oplaadbare accu met een lithium-ionbatterij van 505 wattuur. De Yeti 500X is de vervanger van de oude Goal Zero 400. Ondanks dat de batterij 77 wattuur meer capaciteit heeft dan de vorige generatie, is de 500X slanker, sneller op te laden en weegt hij bijna 1 kilo minder dan zijn voorganger. Met nog geen 6 kilo een handzame krachtige mobiele accu.

Gebruik
Een van de betere doorontwikkelingen ten opzichte van de voorloper is de toegevoegde USB-C-poort van 18 watt, beter geschikt voor tablets en telefoons. Verder laat het scherm op de Yeti laat zien hoeveel vermogen in watt, ampère of volt het aan een aangesloten apparaat levert en laat zien hoeveel energie er nog beschikbaar is. Volgens Goal Zero heeft de batterij van 505 wattuur genoeg stroom om een ​​telefoon 42 keer op te laden, een laptop 10 keer of 5 uur lang een tv te laten draaien. De 500X kan ook tablets, camerabatterijen, lampen en zelfs draagbare koelkasten van energie voorzien.

Opladen van de Yeti
Hoewel de Yeti eenvoudig kan worden opgeladen met 220 volt stopcontact (3 uur via meegeleverde kabel) of de 12 volt lader van de auto (optie), kan er op de kampeerplek ook bijgeladen worden met een zonnepaneel, de maximale input is  120 Watt. In tegenstelling tot de 400 Lithium heeft de 500X een ingebouwde laadregelaar (Maximum Power Point Tracking /MPPT). Dit optimaliseert de energieconversie van een zonnepaneel naar de Yeti, waardoor de oplaadtijd tot 30 procent  wordt verbeterd, aldus Goal Zero.

Er zijn diverse zonnepanelen beschikbaar, 50, 100 en 200 watt. Onder de juiste omstandigheden kunnen de panelen het volledige vermogen leveren waarop ze zijn beoordeeld, maar de kans is reëler dat gebruikers tussen 65 en 85 procent krijgen in zonlicht van goede kwaliteit.

De nieuwe Yeti 500X, eventueel in combinatie met een zonnepaneel, is precies het soort kampeeruitrusting dat past bij de visie van Daktent.nl. Onafhankelijk compact kamperen.

Yeti 500X
Goal Zero Yeti 500X
Goal Zero Yeti