Daktent handleidingen

Niet alle daktenten worden geleverd met handleiding, toch is het belangrijk dat de daktent goed vastgemaakt wordt op het voertuig. Daktent.nl heeft de kennis in huis om daktenten te monteren op nagenoeg alle voertuigen. Hieronder een overzicht  met de basis informatie. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, het is puur opgezet voor de hulp bij de keuze van de juiste daktent. Wil je meer informatie neem gerust contact met ons op.

James Baroud daktent
Logo Roof Lodge
Logo Darche daktent
  • Futura
  • Highview

Alu-Cab Gen 3 handleiding

Alu Cab op dakdragers

Gen 3 montage op dakdragers

De Gen 3 van Alu-Cab kan gemonteerd worden op dakdragers. Het beset is om dakdragers te hebben waar een m8 bout aan de bovenzijde ingeschoven kan worden. denk hierbij aan de Alu-Cab dakdragers of de Eezi-Awn dakdragers.

Zorg voor minimaal 2 (liefst 3) dakdragers voor de ondersteuning van de Gen 3 daktent.

Bevestiging Alu-cab Gen 3 daktent

Gen 3 montage op pick-up canopy

De Gen 3 van Alu-Cab kan ook gemonteerd worden op de canopy van een pick-up. De Canopy moet minimaal 150 cm lang zijn. Het kan zijn dat de daktent aan de achterzijde iets uitsteekt.

Zorg voor minimaal 2 (liefst 3) dakdragers voor de ondersteuning van de Gen 3 daktent op de canopy.

Daktent AluCab

Alu-Cab Gen 3 opzetten

De Gen 3 van Alu-Cab kan is zeer eenvoudig op te zetten.

Uitklappen
Zorg ervoor dat de auto ongeveer waterpas staat en zet de handrem erop. Open de klemmen aan de achterzijde van de daktent en geef de bak een duwtje omhoog. De daktent ontvouwd zich dmv gasveren. Zet het uitzetluifeltje aan de achterzijde open dmv 2 uitzetstaafjes (beetje buigen).

Inklappen
klap als eerste het uitzetluifeltje in, zet het elastiek op z’n plek en trek aan de band de kap naar beneden. Doe dit een beetje rustig zodat het doek vanzelf in de schalen valt. Sluit de klemmen en je bent klaar om te gaan.