Wild Land Inflatable Comfort matras detail
Inspired by:

Het matras van de daktent upgraden

21 mei 2024

Daktenten zijn een populaire keuze geworden onder avonturiers en kampeerliefhebbers vanwege hun gemak en snelle opzetbaarheid. Echter het comfort van het matras is heel persoonlijk. De ene vindt het perfect, terwijl de ander een upgrade wenst. Het upgraden van het standaard matras met een (self) inflatable matras kan in deze een wereld van verschil maken. Hier zijn de belangrijkste voordelen en praktische tips voor een upgrade.

Voordelen van een Self Inflatable Matras

 1. Verbeterd Comfort: Self inflatable matrassen bieden over het algemeen beter comfort en ondersteuning dan de standaard matrassen die bij de meeste daktenten worden geleverd. Ze zijn ontworpen om zich aan te passen aan de contouren van je lichaam, wat resulteert in een betere nachtrust.
 2. Makkelijk te Gebruiken: Zoals de naam al zegt, blazen self inflatable matrassen zichzelf op. Dit betekent dat je geen extra tijd of moeite hoeft te besteden aan het opblazen van je matras, wellicht alleen de laatste paar liter lucht via het pompje voor iets meer stevigheid.
 3. Compact en Efficiënt: Een groot voordeel van een self inflatable matras is dat het in de meeste gevallen gewoon in de daktent kan blijven liggen wanneer je de tent inklapt. Dit bespaart je de moeite van het in- en uithalen en bespaart ook ruimte in de auto.

Installatie en Gebruik

Het vervangen van het bestaande matras van je daktent met een self inflatable matras is eenvoudig en snel te realiseren. Volg deze stappen:

 • Bepaal welke maat je nodig hebt (zie kopje verder in dit artikel)
 • Haal het standaard matras uit de daktent indien gewenst. Bij sommige daktenten kan het matras blijven liggen. Bij andere is het beter om het origineel te verwijderen.
 • Leg het nieuwe self inflatable matras op (de plek van) het bestaande matras. Zorg ervoor dat het goed past en niet te veel ruimte inneemt. Sommige modellen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde merken daktenten, dus controleer de maten van tevoren.
 • Open het ventiel van het matras en laat het zichzelf opblazen. Dit duurt meestal enkele minuten. Voor extra stevigheid kun je nog enkele blaasjes toevoegen via het (vaak) meegeleverde pompje.

Inklappen van de daktent

 • Open het ventiel (uitlaat) van het matras en ga op het matras liggen
 • Is de meeste lucht eruit, vouw de mat dan dubbel en duw meer lucht naar buiten.
 • Leg het beddengoed (indien de daktent dit toelaat) tussen het opgevouwen matras en klap de daktent dicht.
 • Wil je alle lucht eruit hebben en het nog makkelijker maken, gebruik dan de Mega Pomp.

Exped Mega PompMega Pomp: Pomp met Twee Functies

Een handige accessoire om bij je self inflatable matras te hebben is een elektrische pomp die zowel kan opblazen als leegzuigen. Dit kan je matraservaring nog verder verbeteren.

Een luchtbed, ligt dat wel comfortabel?

Een Self inflatable, ja het is een luchtbed, maar ligt door het schuim echt comfortabel. Kom naar onze showroom om proef te liggen. We hebben de matrassen opgeblazen zodat je ze goed kan testen.

Welk matras voor welke daktent

De reden waarom de matrassen niet bij elke daktent kunnen blijven liggen tijdens het inklappen is dat je zeer voorzichtig moet zijn met daktenten met een intern frame. Het kan dan zijn dat het matras tussen de scharnieren komt. Laat je het matras liggen let hier dan extra op, dit valt namelijk niet binnen de garantie vanuit de leverancier.

Daktent Matras Extra info
Yuna 140 DUO LW+ Kan erin blijven
Yuna 160 DUO Queen Kan erin blijven
Yuna Family LW & DUO LW+ Kunnen erin blijven
Jimba Large Wild Land Comfort Kan erin blijven
Rock Cruiser Wild Land Comfort Kan erin blijven
DTBD 140 DUO LW+ Moet eruit
Eezi-Awn 140 DUO LW+ Moet eruit
Eezi-Awn 160 DUO Queen Moet eruit
Thule 140 DUO LW+ Moet eruit
Skycamp Kan erin blijven
Campwerk 140 DUO LW+ Moet eruit
Campwerk 160 DUO Queen Moet eruit
Yakima DUO LW+ Moet eruit

Staat jouw daktent er niet bij, check dan zelf even welk matras of combinatie je moet hebben:

Maat Matras
65 x 197 cm LW
77 x 197 cm DUO LXW
132 x 197 cm DUO LW+
140 x 200 cm Wild Land Comfort
152 x 203 cm DUO Queen

Tip!

Als je de daktent een lange tijd niet gebruikt, haal dan het opblaasmatras eruit (geldt niet voor Jimba en Rock Cruiser) en rol deze op in de originele hoes. Dit voorkomt dat er een knik in komt, dit valt namelijk buiten de garantie, aangezien de Exped matrassen opgerold opgeslagen moeten worden. Wij hebben de Exped matrassen uitgebreid getest tijdens onze roadtrips en zijn zeer tevreden.

Conclusie

Het upgraden van het matras van je daktent met een self inflatable matras is een slimme zet voor iedereen die zijn kampeerervaring wil verbeteren. Het biedt verhoogd comfort, is gemakkelijk te gebruiken en bespaart tijd bij het inpakken. Met de toevoeging van een pomp die zowel kan blazen als leegzuigen, wordt het onderhoud en gebruik van je matras nog eenvoudiger. Deze upgrade is een investering in je comfort en plezier tijdens het kamperen, waardoor je nog meer kunt genieten van je avonturen in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl