Snelheidsregels met betrekking tot een daktent

Wat is de maximum snelheid als je een daktent op jouw auto gemonteerd hebt? Een veel voorkomende vraag aangezien er veel verschillende regels zijn betreffende andere kampeervoertuigen zoals caravans en vouwwagens.

De maximumsnelheid voor een auto met daktent is in veel gevallen dezelfde als voor auto’s zonder daktent. Wij adviseren een maximumsnelheid van ongeveer 110 km per uur. Overschrijd evenmin (indien van toepassing) de door de fabrikant aanbevolen maximumsnelheid en vergeet niet de handleiding van de dakdragers na te kijken, ook hier zitten soms afwijkende beperkingen aan vast.

Maximale snelheid met een daktent in andere landen
Er zijn landen met hogere maximale snelheden, bijvoorbeeld in Duitsland is de maximumsnelheid voor auto’s met een daktent gelijk aan die van auto’s zonder daktent. Maar voordat je vol gas de Autobahn over rijdt is het raadzaam om vooraf de handleiding van de daktent/dakdragers te raadplegen. Vaak wordt hierin wel een adviessnelheid gegeven. Verder is het vooral een kwestie van gezond verstand en doorgaans moet je niet veel harder dan 120 km/uur willen rijden – mits toegestaan en verantwoord uiteraard.

Kortom, met een daktent reizen is heerlijk, niet alleen het kamperen, maar ook de reis zelf is een genot 🙂