iKamper Skycamp 3.0 montage
Inspired by:

Hoe wordt een daktent gemonteerd?

20 mei 2017

Een daktent monteren op een auto kan soms een uitdaging zijn. Er zijn een paar zaken om rekening mee te houden. Welk type daktent, het doel van het gebruik, de duur van de reis maar ook de auto waaropde daktent moet worden bevestigd. Enkele tips voor het monteren van de daktent op de eigen auto vind je hieronder:

De auto

iKamper Skycamp 3.0 montage

Afhankelijk van het type auto is installatie wel of niet mogelijk. Op een cabriolet kan helaas geen daktent gemonteerd worden, met uitzondering van bijvoorbeeld een Jeep Wrangler met rolkooi. Als de auto een dakgoot of een reling heeft, zal de installatie geen probleem zijn, maar meestal moet een geschikte dakdrager worden gemonteerd.

Ook is de maximale dakbelasting een belangrijke factor, deze informatie is te vinden in de voertuigdocumenten. In dit geval mag dit limiet niet worden overschreden. Naast het gewicht van de daktent, ook de inhoud van de daktent (beddengoed, ladder etc).

Dakdrager en dwarsstangen

Het is belangrijk dat je het gewicht van de daktent gelijkmatig verdeelt over het dak, gebruik minstens twee en in sommige gevallen drie dwarsbalken. Als je op bergachtig terrein bent (offroad), is het zelfs aan te raden om vier dwarsbalken te gebruiken. Over het algemeen zijn dit echter alleen aanbevelingen van de fabrikant om de stabiliteit van het totale ontwerp te waarborgen en niet om het voertuigbeschadiging tegen te gaan.

Er is ook een aanbeveling voor de minimale afstand tussen de dakdragers, dit is afhankelijk van het type daktent. Meestal ligt het tussen de 70cm en 125cm. Deze informatie is van toepassing op vouwdaktenten of daktenten met harde schaal.

Professionele installatie

Het probleem met grotere daktenten is dat ze zwaar en onpraktisch zijn. De daktenten zijn meestal moeilijk in je eentje te monteren. Het is daarom de moeite waard om installatie te doen met een tweede persoon of dit te laten doen in de installatiestraat bij Daktent.nl in Baarn. Het is raadzaam om de handleiding van het imperiaal en de daktent te bestuderen om erachter te komen welke onderdelen worden aanbevolen. Uiteraard weten ze in Baarn exact wat de benodigde materialen zijn en is het meeste op voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl