Opslag daktentHet gewicht van een daktent is van essentieel belang bij de keuze van de daktent. Waarom? Omdat sommige auto’s een maximum draagvermogen hebben van maximaal 50 kilo.

Te zware daktenten mogen dan niet geplaatst worden. Hoe zwaar een daktent is, hangt vaak af van het gebruikte materiaal en de grootte van de daktent.

Bij daktent.nl hebben we over het algemeen daktenten tussen de 40 en de 90 kilogram. Enkele voorbeelden zijn hieronder te vinden.

Lichtere daktenten: ongeveer 40-50 kilogram
Jimba Jimba daktentEen mooi voorbeeld van een lichte daktent is de Jimba Jimba. Deze allemansvriend weegt slechts 39 kilo (medium), zijn grotere broer (20 cm breder) weegt 42 kilo. De meeste lichte daktenten zijn geschikt voor 2 personen. Andere lichte daktenten zijn de Jazz van Eezi Awn, de Dare To Be Different en de smallere modellen van de Series 3. De lichtere daktenten zijn vaak voorzien van een softcover. Dit omdat het materiaal van de hardcover tenten stevig en zwaar is.

Zwaardere daktenten: ongeveer 70 -90 kilogram
Stealth daktentZwaarder betekent niet altijd groter. De typische vertegenwoordiger van zware daktenten zijn de hardcovers zoals de Maggiolina serie (ronde de 65 kg) en de Gascoyne (75 kg). Ondanks dat deze hardcover zwaar zijn, zijn ze slechts geschikt voor 2 personen. Het voordeel van deze hardcover tenten is wel dat ze snel in en uit te klappen zijn en een strakkere uitstraling hebben dan de soft cover tenten. Ook de 3 en 4 persoons daktenten zijn vaak zwaarder. De Series 3 1800 (180cm breed matras) bijvoorbeeld weegt 78 kilo en is om die reden beter geschikt voor de grotere auto (4×4 en bussen).

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Aarzel niet om deze te stellen onderaan dit bericht. Je hoeft niet in te loggen.

Voor uitgebreid advies bent u van harte welkom in de showroom in Baarn, het beste is om de auto mee te nemen, dan meten we deze meteen even op.