Litepacking district op roadtrip met de Wild Land Lite Cruiser

14 september 2023

Litepacking district op roadtrip met een Wild Land Lite Cruiser

38 kilo. Dat weegt de lichtste daktent op de markt: de Wild Land Lite Cruiser. Een supercompacte daktent, die je lekker snel opzet en inklapt. Als ervaren litepackers hebben we ‘m voor je getest tijdens onze roadtrip door Scandinavië. Dit is wat we ervan vonden.

In juni 2023 gingen we op kamperen met een daktent door Scandinavië: een verkenningstocht door Denemarken, Zweden en Noorwegen met onze Toyota Rav4 uit 2004.
En als echte litepackers, wilden we dat zo slim mogelijk doen, met minimale bepakking, om zo de ultieme vrijheid te ervaren. Nou, dat is gelukt.
Vooral omdat Daktent.nl ons de lichtste daktent op de markt leende: de Wild Land Lite Cruiser.

Ultralicht en compact, Wild Land Lite Cruiser

De Wild Land Lite Cruiser daktent weegt maar 38 kilo, wat extreem licht is als je het vergelijkt met dezelfde type daktenten. Deze wegen vaak 50 kilo of meer. Door z’n ultralichte gewicht (en z’n compact formaat als ‘ie is ingeklapt) is de Lite Cruiser ideaal voor grote én kleine auto’s. Maar bijvoorbeeld ook voor elektrische auto’s. De enige eis is dat er een dakdragerset op je auto kan.

Op onze Toyota Rav 4 paste hij perfect. En na een snelle set-up bij Daktent.nl in Baarn waren we klaar voor ons avontuur.

Meer specs van de Wild Land Lite Cruiser daktent

 • 38 kilo
 • 2-persoons (binnenmaat = 210x120x95cm)
 • Breedteslaper 
 • Gemaakt van ribstop polykatoen (licht maar toch stevig)
 • Lichtgewicht aluminium frame
 • Waterdicht

7 voordelen van de Wild Land Lite Cruiser

We zijn verrast door reizen met een daktent. Vooral omdat het ons een heel vrij gevoel gaf. Met de daktent transformeer je je auto in een campertje en ben je superflexibel. Je hebt altijd alles mee en kunt gaan en staan waar je wilt. Perfect voor een roadtrip door Scandinavië, waar je ook lekker kunt wildkamperen: aan een meer, in een bos of in de bergen. Zo kom je op de mooiste plekjes!

De grootste voordelen volgens ons:

 • Je zet ‘m snel op en klapt ‘m zo weer in (binnen 30 seconden!). De mensen op de camping hadden het nakijken. Daar houden we als litepackers van: en door naar ons volgende avontuur.
 • Comfortabel: je slaapt op een matras.
 • Windproof: omdat ‘ie zo compact is en slim ontworpen, staat ie ook bij storm stevig hebben we gemerkt. Geen flapperende luifeltjes met scheerlijnen: ideaal.
 • Je slaapt lekker hoog boven de grond: altijd panoramisch uitzicht en een veilig gevoel.
 • Warm: omdat je boven de grond zit, en de ruimte compact is, hadden we het nooit koud. Zelfs in de sneeuw niet.
 • Geschikt voor wildkamperen: je hebt niet zoals bij een tent op de grond een supervlakke ondergrond nodig
 • Omdat de tent een breedteslaper is, heb je altijd een luifeltje waar je onder kunt zitten als het regent.

Wat zouden we de volgende keer anders doen?

Onze volgende roadtrip is zeker weten weer met een daktent. Maar dan zouden we wel een bredere meenemen, van 140 of 160 centimeter. Zo heb je meer ruimte om te slapen, maar ook om in je tent te zitten bij slecht weer. De Yuna 140 bijvoorbeeld.

Tip: neem een anti-condensmat mee

Omdat de tent zo compact is, komt er best veel condens vrij als je de raampjes niet ver genoeg open hebt (wat je doet als het buiten wat kouder is). De oplossing is simpel: doe een anti-condensmat onder het matras. Die kun je gewoon bij je daktent huren bij Daktent.nl. En het slaapt ook nog eens comfortabeler.

Gijs en Liesbeth van Litepacking district.

#lichtgewichtkamperen #daktent #vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp