Autoluifels

Daktent.nl levert naast alles soorten daktenten ook luifels / awnings.

Er zijn verschillende soorten luifels. Luifels welke aan de daktent zelf vastgemaakt worden en losse luifels welke aan de dakdragerset of het roofrack vastgemaakt wordt.

Swift luifel hoes

Luifel aan de daktent

Dit type luifel wordt aan de daktent zelf vastgemaakt aan de daktent.

De luifels welke aan de daktent zelf vastgemaakt worden zijn bijvoorbeeld de Jimba Jimba plus luifel, Yuna luifel of de iKamper luifel. Voordeel hiervan is dat (vooral bij lagere auto’s) de luifel hoog hangt. Heb je een lage auto, dan is dit de oplossing voor een goede schaduwplek naast de auto

Jimba luifel classic

Luifel aan dakdragers

Heb je een iets hogere auto, dan kan de luifel ook aan de dakdragers

Rechte luifels welke in een hoes zitten kunnen (meestal) ook aan dakdragers gemonteerd worden. De Yakima Slim Shady luifel en de Wild Land luifel in a box hebben er zelfs speciale klemmen voor. Andere luifels zoals de Eezi-Awn Lite en de Quad van DTBD kunnen gemonteerd worden door een hoekijzer op de dakdragers te boren. Doordat dit type luifel net boven de autodeur hangt (op de dakdrager-/roofrackhoogte), zijn deze minder geschikt voor lagere auto’s.

Yakima Slim Shady luifel

Luifel aan een roofrack

Heeft jouw auto een roofrack (heel rek op het dak), dan kan er misschien ook een grotere luifel op.

Roofrack hebben het voordeel dat de montageklemmen ver naar achter gezet kunnen worden zodat grote luifels (180 of 270 graden) ook geplaatst kunnen worden. Dit loont alleen bij hogere auto’s zoals de Defender, Discovery en (bedrijfs)bussen. De 180 graden luifels vouwen naast de auto open, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Eezi-Awn DragonFly. De 270 graden luifels vouwen uit als een waaier naast/achter de auto langs. Voorbeelden van de 270 graden luifels zijn de Eezi-Awn Bat wing , de Alu-Cab 270 luifel, de Quick Pitch en de DTBD Penta luifel.

 

Quick Pitch 270 Luifel waaier

Losse luifel

We hebben ook luifels welke niet aan de dragers of het roofrack gemonteerd hoeven te worden.

De Femkes Skadu Too heeft als voordeel dat je deze in vele standen te gebruiken is. Aan de achterklep, tegen de zijkant, of tegen de daktent aan. De Skadu wordt geleverd met 3 zijwanden en 4 stokken.

Skadu Too luifel

Luifel foto's