Madelon Breemer Yuna 140

Met de daktent rondtrekken door Scandinavië

15 november 2022

In, ‘ik ga op reis en neem mee’ delen Madelon en Michiel hun daktentervaring.
Voor het eerst op reis met een daktent, en niet zomaar op reis, maar naar het ongerepte Noorwegen!
We vroegen ze om een blog voor ons te schrijven, zodat we niet alleen ónze ervaring met jullie delen maar ook die van onze enthousiaste klanten.

Madelon en Michiel gaven voor ons antwoord op veelgestelde vragen zoals:

 • Waarom kozen jullie een daktent?
 • Tips voor daktentkamperen in Noorwegen
 • Voordelen van het kamperen met een daktent
 • Tips voor daktentkamperen in zijn algemeenheid

Madelon en Michiel hebben een Sheepie, Yuna 140 daktent gekocht in 2022.

Het verhaal van Madelon en Michiel

Madelon Breemer Yuna 140

In 2019 zijn wij 2 weken op vakantie geweest, hierbij maakte wij gebruik van een gehuurde daktent, dit beviel zo goed dat wij vanaf 2022 met onze eigen daktent avonturen wilde gaan maken.

Aangezien we het erg leuk vinden om veel van een omgeving te zien is een daktent erg gemakkelijk. Vooral het opzetten en afbreken is zo gebeurd. Slaapzakje en kussentje erin en klaar.

De Yuna van Sheepie is een veelzijdige daktent met veel losse opties

Uit onze ervaring kan het in september erg fris zijn in het noorden, daarom hebben wij er voor gekozen om meteen een thermo binnentent aan te schaffen. Hier hebben wij profijt van gehad. De thermo binnentent kan er in blijven zitten als je de daktent inklapt.

Ook hebben we de luifel erbij gekocht. De eerste keer opzetten is even wat werk, maar als je hem eenmaal door hebt is hij zo opgezet en was het heel prettig, vooral bij regenachtige weersomstandigheden.

Het avontuur begon bij Daktent.nl

Eigenlijk begon onze vakantie een paar weken eerder, we zijn naar Daktent.nl gereden in Baarn. Hier werden wij heel erg goed geholpen onder het genot van een bakje koffie en thee, er werd naar onze wensen geluisterd en hierop werd goed ingespeeld. Veel vakkundige mensen. De auto waarop hij gemonteerd zou worden hadden we bij ons, uiteraard met dakdragers. Nadat de auto werd opgemeten werd ons laten zien waaruit wij allemaal konden kiezen, dat waren er meer dan dat wij hadden verwacht. Onze keuze hadden ze op voorraad en hij werd gelijk gemonteerd!! Diezelfde dag hebben we nog een campingplaats geboekt bij onze woonplaats om de hoek. We konden niet wachten om hem te testen!

Met de daktent richting Noorwegen

Een paar weekjes later zijn we naar Denemarken gereden en hebben hier op een camping overnacht, dit was op onze doorreis richting Noorwegen. Omdat we de daktent ‘s ochtends snel opgeborgen kregen konden we de eerste boot richting Noorwegen nog pakken.

Altijd en overal in het wild mogen slapen, dat is het gave van Noorwegen met je daktent!

De keuze om richting het noorden te gaan heeft voor ons veel redenen, 1 daarvan is het allemansrätten (het allemansrecht) je mag hier dus de natuur (die van iedereen is) gebruiken om in te overnachten. Met de daktent is dit ideaal, je hebt zelf de keuze of je in de natuur een mooi plekje opzoekt of dat je een camping boekt met voorzieningen zoals wifi, wc en douche. In Noorwegen hebben we veel wandelingen gemaakt en bezienswaardigheden bezocht. Denk hierbij aan de trollpikken in Egersund, de preikestolen (één van de bekendste bergwandelroutes in Noorwegen) en zo nog wat meer plaatsen.

Madelon Breemer Yuna 140

We zijn uiteindelijk doorgereden tot we in Zweden kwamen, hier hebben we een paar nachtjes in de natuur gestaan en een paar op camping Alcatraz, deze camping kende we al van een eerder bezoek, hier hebben we nog een kano gehuurd om nog even te kunnen genieten van een Zweeds meer. Na deze camping was het helaas alweer tijd om richting het zuiden te gaan rijden, we hadden op de terugweg ook nog wat bezienswaardigheden op ons verlanglijstje staan. We hebben het laatste nachtje in Zweden aan het water gestaan met zicht op de Øresundbrug, de brug die wij de dag erop nodig hadden om in Denemarken te komen om naar Mons Klint te rijden (net zoals de ‘’white cliffs of dover’’ maar dan in Denemarken).
Na Mons Klint zijn wij doorgereden om het laatste nachtje in de daktent door te brengen dit op een camping in Duitsland.

Voordelen van daktentkamperen

 • Geen (natte) tent in de auto (dus ook extra ruimte voor andere kampeerspullen).
 • Altijd een rechte ondergrond om op te slapen.
 • Je kunt op plaatsen komen met je auto waar je misschien niet met de caravan kunt komen.
 • Geen water en/ of beestjes van de grond.
 • Snel uitgepakt (meer tijd voor andere dingen, zoals een wandelingetje, koken, stoeltje uitklappen en chillen)
 • Mooier uitzicht dan vanuit je tent die op de grond zou staan.

Tips voor kamperen met een daktent

 • Doe boodschappen voordat je de daktent uitgeklapt hebt en de winkels niet in de buurt zijn.
 • Koop een op maat gemaakte matrashoes. (kan ook evt via Daktent.nl)
 • Zorg voor warmgenoege slaapspullen.
 • Buitenleven kleding (Sneldrogende kleding/ handdoek is handig als het natregent).
 • Goede (compressor)koelkast.
 • Verlichting, zowel een goede zaklamp als een goed hanglampje voor in de tent.
 • Comfortabel kampeerstoeltje mee.
 • Informeer via internet over evt. ervaringen van mensen die eerder in een gebied hebben gekampeerd (bijvoorbeeld handige camping/ overnachting apps voor op de telefoon

Handige daktent producten

Honcho Poncho

Barebones Beacon Light

Helinox Sunset Campingstoel

Wil jij jouw reisverhaal ook delen?

Heb jij een trip gemaakt welke je wilt delen via onze website, neem dan contact op met Suzanne via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp