Daktent in schotland

Met een daktent naar Schotland

6 juni 2023

In de herfst vakantie hebben wij besloten (eigenlijk ik Johan) om met een daktent naar Schotland af te reizen.
Mijn vrouw vroeg zich meteen af of het wel goed ging met mijn MLC (midlife crisis), maar ging gelukkig akkoord, we konden altijd nog een bed and breakfast boeken boeken toch?

Grootste daktent

Ik had gekozen voor de Yuna family want dat was de grootste in het assortiment en we gingen ditmaal op vakantie met ons vieren (1 zoon bleef thuis vanwege examens). Nadat hij vakkundig op de auto was gemonteerd met een super uitleg zijn we vertrokken.
Tijdens het rijden merkten we niets van de daktent, nu heb ik ook een grote auto, maar toch.

Via Edinburgh naar de Highlands

Daktent in schotland bmwEerst het centrum van Edinburgh in en een hotelletje geboekt en daarna al snel richting de Highlands. De eerste camping was bij Aviemore, maar was eigenlijk meer een ‘wild camping place’. In 2 minuten stond de daktent. Fantastisch!
Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je, net als met een camper, eerst even moet dineren ergens, want als je staat is het niet handig om te gaan rijden, of je moet natuurlijk zelf koken :).
Ik had een luifel meegekregen en ‘s avonds zaten we in onze winterjas heerlijk bij een vuurtje met een goed glas whiskey.
Goed ingepakt togen wij in onze daktent want we dachten het zal wel koud zijn in de tent met een buiten temperatuur van 5 graden…
Ten eerste: wat een ruimte! We pasten er met gemak met zijn vieren in (2 kinderen (8 en 13) en wij zelf (ik ben bijna 2 meter).
En koud…. nee dus. Totaal niet. Je slaapt natuurlijk ook niet op de grond, dus geen grondkou… Het matras was goed maar natuurlijk geen Auping.
Onze allereerste kampeerervaring was geslaagd. Wat grappig om overal (we hebben wel een 4×4) in Schotland te kunnen overnachten; je komt op de mooiste plekken.

Daktent kopen of huren?

We denken er over na om de daktent aan te schaffen om mee te nemen op onze volgende vakantie. Ik zou er geen 2 weken in kunnen kamperen, want je hebt natuurlijk geen ruimte om in te leven of te staan, maar ik denk wel dat de tent op meerdere vakanties mee zal gaan. Kopen? ik twijfel nog omdat de service van daktent.nl zo goed is en ik anders de daktent zelf weer in mijn beperkte garage moet huisvesten…

Johan, Laura, Hugo en Ole
Herfst 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp