James Baroud Odyssey

Nieuw model voor James Baroud

13 april 2023

James Baroud, al jaren hét merk voor de daktentkampeerder die kwaliteit op nummer één heeft staan, heeft in 2023 een nieuw model geïntroduceerd met de nadruk op nog meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. De Odyssey.

De James Baroud Odyssey is een daktent welke ontworpen is voor alle doeleinden, de perfecte keuze voor elke vorm van kamperen of overlanding. Met zijn 70 kg en eenvoudige klemconstructie kan de daktent in een handomdraai geïnstalleerd worden. Het High Density Matras van 140x200cm is ruim genoeg voor 2 personen.

Hardtop daktent

De Odyssey daktent is een hardtop daktent gemaakt van sterk en duurzaam ABS-plastic (4mm), welke uitgevoerd is in een gestroomlijnde vorm. Een extra laag aan de buitenkant zorgt voor optimale UV-bescherming en biedt een grote weerstand tegen extreme weersomstandigheden.

De daktent heeft een speciaal ontworpen aluminium profielrand met verschillende geïntegreerde goten waarmee eenvoudig verschillende accessoires in en buiten de tent bevestigd kunnen worden.

De James Baroud Frontier hardshell daktenten worden standaard geleverd in wit, maar tegen een meerprijs kunt u deze kopen in zwart of metallic grijs voor extra stijl.

Tentstof

James Baroud Odyssey binnenruimteHet grijze canvas bestaat uit een gecoate hoogwaardige 3-laagse stof, met 650 gr/m2, dubbele naden welke bestand is tegen UV, hitte en water. De stof is gemonteerd onder gebogen aluminium geleiders aan de buitenkant van de schaal, wat zorgt voor een perfecte waterafvoer en sterke windweerstand. De Odyssey is getest bij windvlagen van 120 km/u.

Deze daktent heeft het kenmerkende 360º-zicht door de ramen en deuren met het muggengaas dat recht in de stof is gestikt. Het James Baroud gaas is gemaakt met de sterkste en meest duurzame technologie op de markt en is getest in alle omgevingen.

In gesloten toestand kun je genieten van een geweldige nachtrust met een verbeterde akoestische en thermische isolatie, 100% verduisteringstechnologie en rubberen ritslabels, een eenvoudig systeem zodat het zelfs bij harde wind zeer stil kan zijn.

De achterdeur is voorzien van een transparant PVC-raam voor als het regent of koud is, het raam kan volledig worden afgesloten bij regen, maar het voordeel is dat er nog steeds licht naar binnen komt.

Ingebouwde ventilator

Zoals alle James Baroud daktenten met harde schaal, is deze tent een van de weinige met een schaal die sterk genoeg is om een ​​gat in het midden mogelijk te maken om de James Baroud ventilator erin te bevestigen zonder de structuur in gevaar te brengen.

De ventilator is de beste technologie om condensatie te voorkomen en warmte af te voeren, waardoor vocht en schimmels worden vermeden. De zonneventilator is stil en heeft een 24-uurs batterij die automatisch wordt opgeladen in de zon. Met een capaciteit van 19,2 m3/u is deze ventilator ontworpen om een ​​volume te laten circuleren dat zeven keer zo groot is als de grootste daktent.

Hogedruk gasveren zorgen voor eenvoudig opzetten

James Baroud Frontier Odyssey daktentHet sluiten en openen van de tent wordt automatisch ondersteund door 4 hydraulische dempers en scharnierende armen, de gasveren zorgen voor de spanning van het doek van de daktent voor een perfecte windweerstand.

Nadat je de tent met slechts een duwtje hebt geopend, hoef je alleen maar alle 4 de armen afzonderlijk vanuit de tent te vergrendelen. Om dat te doen, trek je gewoon aan de hendel die zich achter elke gasveer bevindt totdat je een ‘klik’ hoort.

Om de daktent te ontgrendelen, druk je op dezelfde hendel totdat u hetzelfde ‘klik’-geluid hoort.

Vanuit de tent worden de gasveren beschermd door een canvas hoes om het comfort te verbeteren, het concept is dat je het koude metaal niet aanraakt tijdens je nachtrust.

Heerlijk matras

In de tent vind je de James Baroud High Density Matras gemaakt voor lange reizen en maximaal comfort. Met een dichtheid van 28 kg/m3 en een hoogte van 65 mm wordt dit vaak als de meest comfortabele op de markt genoemd.

Wil je het matras nog meer upgraden, kies dan voor de optionele anti-condensmat. Het kan extra comfort aan het matras toevoegen en condensatie voorkomen doordat de lucht eronder kan doorstromen.

Ondanks het fijne matras is er ook nog ruimte om het beddengoed op te slaan tijdens het rijden.

Meegeleverde zaklamp

James Baroud lampDe meegeleverde James Baroud LED Lantaarn zorgt ervoor dat je snel een lampje bij de hand hebt. Met een USB-oplaadbare lithiumbatterij van 2600 mAh kan hij meerdere uren worden gebruikt voordat hij opnieuw wordt opgeladen. Door de magnetische zijde kan je hem op vele oppervlakken ‘plakken’. Tevens zit er een stand op voor rood licht, waardoor het nachtzicht verbeterd en de muggen op afstand blijven.

Dakdragers

Een van de grootste innovaties van de Frontier-serie is de mogelijkheid om optionele dakdragers toe te voegen bovenop de daktent. Neem bovenop de daktent jouw surfplank of kajak mee. Let er wel op dat de daklast van de auto niet overschreden wordt.

Ladder

De ladder die bij de tent wordt geleverd, is 240 cm hoog en is aanpasbaar aan de hoogte van het voertuig. De James Baroud-ladder is ontworpen en getest om gewichten van ongeveer 200 kg te weerstaan.

Bekijk meer info en prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp