Ik ga op reis en neem mee

Op vakantie in de daktent met een baby en een hond

15 februari 2023

Met het hele gezin op de auto slapen? De familie Zeevat gaat op reis en neemt mee….

Ik ga op reis en neem meeJarenlang droomden ze van van vakanties waarbij ze flexibel zouden zijn, waarbij verplaatsen gemakkelijk zou zijn. Ze dachten eerst aan een camper, tot ze van het fenomeen daktenten hoorde.

De doorslag voor een daktent was, het gemak van plaatsen op je eigen auto en meer een buiten/tent gevoel.

De Familie Zeevat verteld…

Op vakantie in de daktent met een baby en een hond. Veel mensen dachten na de geboorte van ons eerste kindje in november 2021 dat we het idee van een daktent zouden laten varen, want kamperen in een daktent met een baby, dat is toch niks? Wijzelf zagen eigenlijk alleen maar oplossingen, dus zette ons plan door.

Ik ga op reis en neem meeVoordat we naar het buitenland gingen, zijn we eerst gaan proefkamperen in Nederland. Even kijken of we alle spullen hadden en hoe het ons beviel om rond te trekken. Daarom gingen we in de meivakantie naar 3 verschillende campings op Texel. Het was heerlijk! We konden makkelijk verplaatsen en inpakken doordat we alles in handige opbergbakken hebben zitten en alle overige spullen in de auto hebben een vaste plek.

Deze vakantie gebruikten we alle dagen de ondertent want het was nog aardig fris in de avond, nacht en morgen. Ons meisje van 5 maanden genoot lekker met ons mee en ook onze Labradoodle was gezellig mee.

Niks stond een langere daktentvakantie meer in de weg. In de zomer hebben we daarom 3 weken rondgetrokken door Oostenrijk, Slovenië, Italië en Luxemburg. In deze landen is het niet toegestaan om wild te kamperen, dus we gingen van camping naar camping. Deze hadden we niet geboekt omdat we flexibel wilden zijn. Dit viel helaas wel een beetje tegen want heel veel campings zaten vol zo in het hoogseizoen. De komende zomer willen we toch wel gaan boeken omdat het met een kind wel fijn is als je iets zekerheid hebt. Tijdens deze reis was ons dochtertje 9 maanden en ook dat ging heel erg goed. We namen wel een uitklapbare box van het merk Deryan mee zodat we dan onze handen wat vrij zouden hebben. Als we een dagje ‘thuis’ waren, sliep ons dochtertje met haar slaaptentje op de grond onder de uitgeklapte tent omdat het boven te warm was. Dit ging ook prima. Deze vakantie hadden we de ondertent niet meegenomen en dus ook niet gebruikt. Onze Labradoodle lag ‘s nachts in zijn bench onder de uitgeklapte tent.

Ik ga op reis en neem mee

Omdat wij een 3 persoonstent hebben, slaapt ons dochtertje gewoon naast ons. In haar tentje, blijft er nog genoeg plaats over voor 2 volwassenen om er naast te liggen.

Wij hebben er ook een luifel van Yakima bij gekocht om uit de zon te kunnen zitten. Deze hebben we in het voorjaar nauwelijks gebruikt omdat de zon dan wat lager staat en er onderdoor schijnt, maar van de zomer hadden wij de luifel altijd uit. De luifel heb je snel uitgerold en opgezet. We gebruikte nog een kleine parasol om helemaal uit de zon te zitten. In Italië hebben we een paar dagen regen gehad. We hadden nog een zeil bij ons, dit hebben we toen nog tegen de luifel aan gespannen zodat je droog kon zitten onder de luifel. De luifel is dus ideaal voor zon en regen.

Ik ga op reis en neem mee

Nog 2 kleine tips

Naast dat wij alles in een opbergbak hebben zitten, pakken wij onze spullen in in stoffen tassen. Dit is klein en makkelijk overal tussen te stoppen. Aan de tassen hangen labels en achterop de labels staat wat er in de tas moet. Zo heb je je spullen snel ingepakt en vergeet je niet zo snel iets.

Daarnaast voor alle grotere, losse dingen hebben wij een paklijst gemaakt waarop staat wat er meegenomen moet worden. Zo kunnen we zo efficiënt en snel onze spullen inpakken.

Daktent tips

Wij wonen in een rijtjeshuis met een kleine schuur. Om onze daktent netjes op te bergen en snel te kunnen pakken, hebben we van hout een bak op maat gemaakt met wieltjes eronder. Zo rijden wij hem gemakkelijk in en uit de schuur.

De reizen van de familie Zeevat kan je volgen op instagram

Zeevat instagram

Heb jij ook een mooi reisverhaal welke je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur hem naar info@daktent.nl tav Suzanne.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl