ARB Flinders daktent

Primeur – ARB Flinders daktent

23 september 2021

De nieuwe ARB Flinders daktent is ontworpen met als uitgangspunt snel, lichtgewicht, maar ook comfortabel kamperen.

ingeklapte arb Flinders daktentUnieke sluiting
De twee harde bodemplaten zijn bedekt met PVC; er is feitelijk dus geen losse hoes. Je ritst de twee platen los van elkaar en sluit de ladder aan op de klemmen, vervolgens schuif je de ladder uit en gebruik je deze als hefboom zodat de daktent soepel openklapt.

Volgens ARB ben je met de nieuwe Flinders daktent slechts ‘één klap’ verwijderd van een goede nachtrust in een comfortabele ruimte, die overal naartoe gaat waar jij met je auto kan komen.

Hoewel de marketingtekst aantrekkelijk klinkt, zijn de specificaties en de werking van de tent uniek. De Flinders weegt slechts 56 kg, heeft een ingepakte hoogte van slechts 20 cm (zonder de ladder), is gemaakt van stevig 300 g/m² poly-katoen ripstop canvas, is voorzien van een 420D oxford polyester bovendoek en is de ‘hoes’ uitgevoerd in 600 g/m² zwaar PVC.

Ingeklapt is de nieuwe daktent van ARB een extreem laag pakket. Naast dat het er strak uitziet zorgt dit ook voor een lager brandstofverbruik. De ladder kan eenvoudig worden losgemaakt en wordt vervolgens vervoerd in de achterbak van de auto.

De Flinders-tent heeft vier ramen, waaronder een groot dakraam, zodat er ‘s nachts naar de sterren kan kijken. Daarnaast heeft de tent een ventilatiepoort en een grote ingang, welke door de overkapping (luifel) ook bij slechter weer open gelaten kan worden.

Standaard wordt er een matras van 5 cm schuim, 2 schoenzakken en een ingebouwde 12V-lamp (met USB-aansluiting) meegeleverd.

De ARB Flinders-tent is ontworpen voor twee volwassenen (matrasmaat 140 cm x 240 cm) Door de unieke uitschuifstangen aan de binnenzijde bereik je een binnenhoogte van 140cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp

Contact CTA foto team daktentnl