Dometic jerrycan met kraan
Inspired by:

Altijd stromend water bij de hand

22 maart 2023

Dometic staat bij de meeste kampeerders bekend om de draagbare koelkasten, maar zijn meer en meer de weg aan het inslaan met producten welke aansluiten bij het avontuurlijk kamperen. Naast de opblaasbare daktent hebben ze in 2023 ook een mobiele oplossing gelanceerd om altijd stromend water bij de hand te hebben, de Dometic GO Hydration Water Faucet, oftewel een luxe jerrycan met bijbehorende optionele kraan met ingebouwde pomp. De combinatie van de jerrycan en kraan zorgt ervoor dat je altijd stromend water bij de hand hebt, ideaal voor het daktentkamperen.

Campingkraan dometicDe kraan is eenvoudig te bedienen, met 2 x drukken op de knop heb je stromend water. Hij is voorzien van een magnetische voet, waardoor hij dmv het bijgeleverde plaatje op bijvoorbeeld een kampeertafel geplaatst kan worden. Zelf ‘plakken’ wij hem bovenop de jerrycan. Hij kan natuurlijk ook direct op een ander metalen oppervlak worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld een stalen achterklep.

Verder heeft de kraan een aantal goede features. Een waterbesparende schakelaar met een one-touch aan/uit-knop, zorgt ervoor dat je lang kan genieten van de 11 liter uit de jerrycan. Mocht je onverhoopt de kraan per ongeluk aan laten staan, geen probleem, na een minuut lopen of na het tappen van een liter water slaat hij vanzelf uit. Verder is hij voorzien van een LED-lampje, zodat je ook ‘s nachts goed kan zien wat je doet. De ingebouwde oplaadbare batterij heeft een capaciteit van 150 liter per oplaadbeurt, zodat hij lang kan worden gebruikt. Is de batterij op, laadt deze dan op via het meegeleverde USB-snoertje.

Stromend water uit een beekje

MSR Guardian Gravity Purifier – WaterfilterZoals hierboven aangegeven gebruiken wij de Dometic GO Hydration kraan in combinatie met de jerrycan van Dometic. Deze BPA-vrije, voedselveilige waterkan heeft een capaciteit van 11 liter. Door de 2 openingen is het vullen en schoonmaken erg makkelijk. De lichtgewicht, maar toch duurzame jerrycan heeft een universele 63 mm Nalgene-type top. Hierdoor past de jerrycan op een willekeurig aantal waterfilters en andere accessoires, zoals de Guardian Gravity Purifier. Dit ultieme waterfilter van MSR zorgt met zijn geavanceerde en hoogwaardige systeem snel en betrouwbaar voor perfect drinkwater. Je vult de waterzak met water uit de natuur, hangt hem op en in 20 minuten (1 liter per minuut) is jouw Dometic jerrycan nagenoeg vol met gefilterd schoon drinkwater.

Kortom; toegang hebben tot schoon, gemakkelijk te tappen water tijdens het daktentkamperen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Koop de Dometic jerrycan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp