La Hussarde daktent, Verbazingwekkend … en opwindend

Hussarde daktent Quatro (34)

Dit keer testen we de La Husarde Quatrö daktent van het Franse bedrijf NaïtUp, dat sinds 2007 aan de weg timmert. Het idee van NaïtUp is om koningin van de camping te zijn, met een snel op te zetten daktent; een hard cover met de ruimte van een uitklaptent. Volgens onze mening is dat gelukt!

La Hussarde daktenten worden 100% in Frankrijk geproduceerd en men gebruikt kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo is het tentdoek van 100% katoen en de hard covers worden geproduceerd van licht en sterk (recyclebaar) ABS i.p.v. polyester. Deze daktent is geschikt voor auto’s waarvan de dakdragers minimaal 70 kg kunnen dragen. Door het gebruikte materiaal lijkt de daktent in de gesloten positie op een grote dakkoffer. Nadat de klipjes losgehaald zijn is de bak te openen. Door een eenvoudige handeling gaat de tent half omhoog d.m.v. gasveren. Lopen we vervolgens naar de andere zijde van de auto, dan kan ook deze kant omhooggeduwd worden. We zien door deze tweede handeling een plaat met ladder liggen. De ladder schuiven we iets uit en door een hefboomsysteem komt de zeer ruime slaapplek tevoorschijn. Je hoeft er alleen nog maar in te klimmen om van het uitzicht te kunnen genieten of te gaan slapen. Het complete opzetten duurt nog geen 2 minuten.

Aangezien we de La Hussarde daktent aan het einde van het seizoen getest hebben, hebben we ook enkele regenbuien gehad. Vooral ’s nachts was het goed nat, maar de daktent hield het uitstekend. ’s Ochtends bij het inklappen was het tentdoek nog vochtig. Wat we echter verwachten is dat het voordeel van het katoenen doek in deze gevallen ook een nadeel kan zijn bij het nat opklappen. Het doek is waterdicht, maar ademt door het katoen erg goed. Dat betekent dat als de tent nog nat ingeklapt wordt, het voor kan komen dat door de warmte van de zon het vocht kan verdampen, deze condens kan op het matras slaan. La Hussarde heeft hier een oplossing voor, een speciale hoes. We zien dit dus niet echt als nadeel.

Quatro klinkt als 4-persoons, maar is dat ook zo?

Hussarde Quatro

Vergeleken met de meeste daktenten is 160 cm van de Quatrö absoluut breed. Het door ons geteste model is volgens de fabrikant geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De Fransen zijn wellicht wat slanker van postuur, wij vonden het persoonlijk wat krap voor 4 en vinden het meer een tent voor 2 volwassen en 1 kind. Het matras is slechts 6 cm dik, maar beter dan menig ander matras van deze dikte. Ook hieraan zie je dat NaïtUp kwaliteit levert.

Een groot voordeel van de Quatrö daktent is het ventilatie/anti-condensatiesysteem. Door de opening in het doek onder de kap is er een AirFlow ontwikkeld. De zwarte kap warmt de lucht op en zorgt voor een natuurlijke ventilatie.

Kortom, La Hussarde zet hier een hele goede daktent neer waar we eigenlijk geen grote minpunten in konden ontdekken. Deze daktent wordt inmiddels bij Daktent.nl zowel in de verkoop als verhuur aageboden. De feedback van onze klanten zullen we verwerken in dit artikel.

Vragen of opmerkingen over deze daktent test? Aarzel niet om deze te stellen onderaan dit bericht. Je hoeft niet in te loggen.

Note: De La Hussarde Duö  en Quatrö daktent van NaïtUp zijn beiden sinds januari 2018 te bezichtigen in de Daktent.nl showroom in Baarn.

Aanvulling maart 2018: Er is vanaf maart 2018 naast de katoenen versie ook een polykatoenen versie beschikbaar. Zie details

La Hussarde Quatro #daktent #rooftent #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Hussarde daktent (1)  Daktent showroom binnen

Meer informatie over de Quatrö daktent van NaïtUp