Goodwood revival

Weekend Goodwood Revival

3 oktober 2022

Jaarlijks gaan we naar Engeland om het (voor ons) beste festival van het jaar te bezoeken. Het 3-daagse festival Goodwood Revival. Wij gaan slechts 1 dag (de zaterdag) naar binnen, dat is voor ons voldoende. Na 2 jaar afwezig te zijn geweest ivm Corona, was 2022 het jaar om weer te gaan.

We vertrekken meestal vrijdag vroeg in de ochtend vanuit midden Nederland om op tijd de trein (Eurotunnel) te pakken in Calais. Met de auto en daktent op de trein vinden wij erg relaxed, want je bent in 35 minuten aan de overkant. En aangezien we maar 2 nachten in Engeland zijn is elk uur meegenomen.

Daktent eurotunnel

Ander groot voordeel van de trein is dat als je iets te vroeg bent, dat je dan kans hebt om een trein eerder te pakken. Eenmaal op de trein is het gewoon wachten. Er is niks te beleven, geen buffet zoals je wel hebt als je met de ferry overgaat. Je kan wel de auto uit en een stukje wandelen door de trein. Verder is het wachten tot het seintje er is dat je aangekomen bent.

Van Folkstone naar Chichester

Eenmaal aangekomen in Folkstone in Engeland rij je van de trein af en volg je de borden richting uitgang. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je links moet rijden. Na 5 minuten ben je meestal wel gewend. We stoppen altijd bij de eerste koffietent langs de snelweg, zo ook dit jaar. Costa, onze favoriet.

Het leuke van de heenweg naar The Goodwood Revival is dat je onderweg al veel oldtimers ziet die ook op weg zijn naar dit geweldige festival.

Een stap terug in de tijd

Goodwood Revival is een werkelijk uniek evenement op de historische motorsportgebied op een geweldig circuit. Nadat je de poort binnenkomt ben je in één klap terug in de tijd. Revival-toeschouwers kleden zich tot in de puntjes in kleding in jaren vijftig-stijl. Ook staan in het middenterrein veel oude vliegtuigen, overal spelen bandjes en her en der zijn er heerlijke terrasjes. Het gaat dus niet alleen om de indrukwekkende auto’s en motorfietsen, maar om de algehele sfeer. Je waant je echt 60 jaar terug in de tijd.

Give me Goodwood on a summer’s day, and you can keep the rest.

Goodwood revival plane

Avondprogramma

Na de races overdag kan je lekker nachillen in de oude kermisattracties of in de Doom bar, een grote tent waar er tot de late uurtjes leuke bandjes optreden. Hier blijven de ‘die hards’ hangen en vloeit het bier rijkelijk. De sfeer is geweldig. Voor ons is Goodwood niet geslaagd zonder een avond in deze tent en een ritje op de draaimolen.

Goodwood kermis Doom bar goodwood

Waar overnachten voor de Goodwood Revival

Naast het circuit van Goodwood worden de weilanden tijdens het evenement omgebouwd tot campings. Het nadeel is dat ze snel vol zitten. Boek dus direct een plek als je de kaarten reserveert. Je hebt de keuze uit met of zonder stroom. Wij nemen altijd zonder stroom aangezien we de camping alleen gebruiken als slaapplek en een Goal Zero mee hebben als backup.

Douches en toiletten zijn aanwezig. Ook is er een pendeldienst tussen de campings en de ingang van het festival. Erg goed geregeld dus.

Uiteraard gaan wij altijd met de daktent. Dit jaar zelfs 2 daktenten op de auto gezet zodat we voldoende ruimte hebben.

Zit de camping vol? Geen probleem, in de buurt zijn diverse camping waarvandaan je eenvoudig het festival kan bereiken. Wij pakken dan een Uber of een gewone taxi.

Terug naar huis

Na een heerlijke nacht pakken we de boel weer in en gaan we op het gemak richting Folkestone. Om nog even na te genieten rijden we altijd een klein ommetje via Brighton voor een heerlijk Full English Breakfast aan de kust. Hierna rijden we voldaan door naar de Eurotunnel om weer via de trein naar Calais te gaan.

Het klinkt als een hele onderneming voor ‘slechts’ één dagje festival, maar geloof ons… it’s worth it!

Extra tips

  • Geniet van een avond in het centrum van Chichester, heerlijke pubs en restaurants
  • Boek jouw Goodwood Revival tickets op tijd.
  • Vergis je niet met het Goodwood Festival of Speed (is totaal anders)
  • Zoek de juiste kledingstijl, in je normale kleding val je pas op 🙂

Lijk het je wat of heb je aanvullende tips? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse in een daktent? U bent op het juiste adres

Wij helpen u graag verder via de mail of WhatsApp